Anasayfa / Hakkımızda

Korkmazlar Anaokulu 36-66 aylık çocukların tüm gelişimlerini (fiziksel, zihinsel, duygusal, sosyal) sağlıklı ve düzenli fiziksel koşullar içinde toplumun kültürel özellikleri doğrultusunda en iyi biçimde yönlendirilen onlardan sağlam bir kişiliğin sosyal duyarlılığın ve yaratıcı işlek bir zekânın temellerini atan uzman eğitici kadroya sahip temel fonksiyonu eğitim olan sosyal bir kuruluştur.
Okul öncesi eğitimin önemini bilim adamları 15. yy. başından itibaren keşf etmiştir. 36-66 aylık çocukların zihin gelişimi, dil gelişimi, sosyal gelişimi, duygusal gelişimi, psiko-motor gelişimi, fiziksel gelişimi tamamen düzelip oturduğu eğitim için altın yıllardır.

16. yy'dan itibaren comenius, j.j Rousseau, f. Frieoebel montessor gibi bilim adamları 36-66 aylık yaş gurubunu içine alan okul öncesi eğitimin önemini asırlar öncesinden kurumlarını oluşturarak bilim literatürüne sunmuşlardır.
Korkmazlar Anaokulu olarak bizler verdiğimiz eğitim basamağını öneminin ve ciddiyetinin farkındayız alanımızda en iyiye ulaşmak çabası içindeyiz çocuklarımız okula başladıklarında öz güvenini geliştirememiş bağımlılıktan bağımsızlığa geçme süresince aileyi sıkıntıya sokmuş fiziksel aktivitelerini rahatlıkla sergileyecek ortam bulamamış zihinsel potansiyeli geliştirecek uyarıcı çevre imkânları ile karşılaşmamış olduklarını, eğitim için hazır bulunuşluk basamağında olduklarını gözlemliyoruz kısa süre içinde çocuğun önüne sunduğumuz uyarıcı çevre zenginlikleri ile dolu eğitim ortamı çocuğun kendi kendini ifade edebilmesi ve kendini geliştirebilmesine olanak tanımaktır.
Anaokulumuz da okul öncesi eğitim için geliştirilmiş en son plan program ve uygulama metodları uygulanmaktadır gerçekleştirmeyi amaçladığımız hedef ve kazanılması beklene davranışlar günlük olarak hazırlanan program çerçevesinde planlanmaktadır.sunduğumuz eğitim basamağının öneminin farkındayız ve kazandırmayı amaçladığımız davranışın gelişimini raslantıların eline bırakmıyoruz.
Genel ilkemiz çocuğa sunduğumuz kendi yaşantısı yoluyla olumlu davranışların ve davranış değişikliğinin veli-okul işbirliği çerçevesinde bilimsel teknikler kullanarak geliştirmektir.

Eğitimde ideallerimiz çocuk gelişi ve eğitim branşında üniversite eğitimi almış,çocuklarımıza karşı sonsuz sabır ve sevgi gösteren deneyimli öğretmen kadromuzla gerçekleştireceğimize inanıyoruz.eğitimde öğrenci öğretmene sunulmuş boş bir levhadır.öğretmen levhayı ne ile doldurursa çocuk o yönde şekillenir.öğretmenlerimiz işimizi ciddiye aldığımızın göstergesidir.
Her çocuğun kalıtım ile getirdiği özellikleri,ilk sosyal çevresi olan aileden aldığı kültürel değerler ve tamamen bunların dışında gösterdiği bireysel farklıklar vardır. Korkmazlar Anaokulu olarak öğrencilerimiz ve velilerimizin önüne sunacağımız eğitim ortamını hazırlarken tüm bu etkenleri dikkate alıyoruz.Önümüze gelen öğrencilerimiz ve ailelerimiz için en ideal çözümü sunmanın gayretini gösteriyoruz.
anaokulumuzda devamlı yapılandırılmış bir eğitim ortamı hazırlamaktan ziyade çocuklarımızın ihtiyaçları düşünülerek gereken değişiklikler yapılmaktadır.mevsim özelliklerine,çocuklarımızın bireysel ihtiyaçlarına göre sosyal etkinlikler planlamaktayız.Eğitim çalışmalarımız devamlı bir dinamik içerisindedir.Günün durumuna göre planladığımız sinema,tiyatro,piknik gibi sosyal faaliyetlerle çocukların hoşlanacağı yaşantıları önlerine sunuyoruz.
Günümüzün stresli iş ortamları devamlı değişen ve yenilenen teknolojik koşullar yada hayat mücadelemiz anne-baba olarak hepimizi strese sokmaktadır.Günümüzde profesyonel destek ve rehberlik hizmeti almak yaşantımızın bir gereği haline gelmiştir bu durumdan yola çıkarak psikolog,çocuk gelişimi ve uzmanları desteği ile anne-baba eğitimi ve rehberlik hizmeti sunuyoruz.
0-6 yaş'ta proteinden ve kalsiyumdan zengin beslenme çocukların zihin ve fiziksel gelişimi için çok önemlidir. Diyetisyenlerin kontrolünde yiyeceklerin besin değerleri dikkate alınarak hazırlanan yemek mönümüzün çocuklarımızın ihtiyaçlarına cevap verdiğini düşünüyoruz. Çocuklarımızın kullandığı her ortamda temizliğin ve hijyenin sağlanması genel prensiplerimizdendir.
Okulumuzun fiziksel yapısı Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü'nün ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın kreş ve anaokulları binası için belirledikleri kriterlere tamamen uymaktadır. Çocukların kendilerini ifade edebilecekleri büyük sınıflar, çocukların boylarına uygun lavabo ve tuvaletler,uyumak isteyen çocuklara ait karyolalı yatak,geniş mutfak,mutfaktan servis yapılan yemek odası,geniş aydınlık ve yerden ısıtmalı ısınma problemi olmayan binamızın ayrıca oyuncaklarla donanımlı geniş oyun bahçesi mevcuttur.
Hayatımızın önemli bir parçası olan bilgisayarı çocuklarımızın sanal ortama sevk etmeyecek şekilde günlük etkinliklerimiz dahil bütün çalışmalarımızı içine alacak şekilde kullanıyoruz.Çocuklarımızın bilgisayara yabancı olmamaları için yaşlarına ve bireysel farklılıklarını gözeterek öğrenimine etken olarak katılma metodu ile bilgisayar kullanımını öğretiyoruz.
Çağımızın en büyük buluşu olan internet sitemiz okulumuz ve çocuğumuz ile ilgili bütün bilgilere rahatlıkla ulaşabileceğiniz detayları içermektedir.Sitemizde çocuk eğitimi ile ilgili bütün bilgilere ulaşacağınız gibi sosyal hayatla ilgili bilgilere de ulaşacaksınız.İnanıyoruz ki sitemize üye olarak günlük haberler bir çok alanda ulaşmak istediğiniz yere bizimle gideceksiniz.

BİZ KALİTELİYİZ ve BİZ FARKLIYIZ…

SAYGILARIMIZLA